Så er det tid til ugens #tirsdagstip og idag tager vi fat på dit vasketøj! For måden du klarer rengøring af dit vasketøj, har ikke bare en effekt på miljøet, men også for dit helbred.

Flere danskere døjer med parfumeallergi

Miljøstyrelsen ønsker at få danskerne til at bruge mindre parfume i deres hverdag og har derfor startet en række kampagner. Men hvis du synes at parfumefri neutral sæbe, ikke gør det for dig og duften af dit vasketøj er lidt for kedelig og intetsigende. Så læs med her.

Det er nemlig i mange husstande et problem at det hårde vand i storbyerne gør tøjet stift, og giver en duft vi forbinder med forkalket vand. Derfor tyr vi til skyllemiddel, ofte den med bamsen, som altså har bidraget til, at en stor del af danskerne har fået parfumeallergi over de seneste år.

Der findes flere gode alternativer! Det handler bare om at finde den løsning der fungerer bedst for dig. Flere danskere er heldigvis blevet mere opmærksomme på at få færre kemikalier ud i vores vand. Mange af de produkter vi bruger, er nemlig unødvendige og kan nemt erstattes.

Tips til velduftende tøj

  1. Vedlæg blomster i din komode! Som mormor gjorde det i gamle dage. Husk at vælge en blomst som dufter dejligt og ikke afgiver blomsterstøv, det ville være synd at farve dit tøj. Du kan også blot bruge lavendelstængler, det dufter vidunderligt.
  2. Hvis du ikke kan undvære at dit tøj har den velkendte sæbeduft, så har jeg også et råd til dig. Køb en gammeldags sæbe bar og skræl nogle stykker af den, af gangen. Læg herefter sæbestykkerne i en eller flere stofposer og placer dem i din kommode.
  3. Idag kan du kan også mange steder købe en såkaldt ‘lavendelpose’. Den bidrager til friskt og velduftende tøj, samtidig med at den holder møl og andre uønskede smådyr på afstand fra dit lækre uldtøj. Denne pose kan du selvfølgelig selv kreere, ved at sy en bomuldpose og fylde den med lavendler. Bruger du tørretumbler? Så kom posen heri og få velduftende tøj med det samme!

Tips til blødt vasketøj

  1. Eddike er din vaskemaskines bedste ven! Brug 1/2 – 1 deciliter almindelig lagereddike i din doseringsskuffe når du vasker tøjet. Det resulterer både i blødt tøj og en afkalket maskine. Aldrig mere afkalkningsprogrammer – og nej dit tøj kommer ikke til at lugte!
  2. Ekstra tip: kom en bunke blomster (fx. rose eller lavendel) i din lagereddike og lad blandingen trække i ca. 3 uger. Så får dit vasketøj en snært at blomsterduft oveni de andre fordele.
  3. Til hvid vask kan du tilføje en skefuld natron i doseringsskuffen. Så opnår du både hvidere og blødere tøj, uden kemikalier.
  4. Har du en tørretumbler til rådighed? Så gør det også tøjet blødere at tørre det her, istedet for på en tørresnor. Husk dog på at det på sigt har en slitage på tøjet, brug derfor altid programmet ved lavere varme for at tøjet holder længere.

Jeg håber du finder en metode der fungerer for dig! Hvis du har en kommentar eller endnu et tip jeg ikke har nævnt, så sig skriv endelig ind. Du kan skrive i kommentarfeltet eller på: [email protected]

Glædelig bag-pinse

Olivia

Efterlad din kommentar


Notice: Undefined variable: commenttitle in /var/www/hilfr_biir/data/www/blog.hilfr.dk/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 138