Velkommen til Hilfrs første tirsdags tip og tak fordi du læser med. Mit navn er Olivia og jeg håber at du fremover vil følge med i et ugentligt #tirsdagstip fra mig, som bliver delt her på bloggen.

Tirsdags tippet vil altid tage udgangspunkt i et husligt eller personligt rengørings råd, om alt lige fra smarte tricks til at støvsuge kasser og skuffer, til hvordan du holder din bolig rar og velduftende på et dagligt plan. 

Idag tager vi sammen fat i badeværelset! Et af danskernes absolutte hade-rum at gøre rent. Alligevel gør ca. halvdelen af os rent her 1 gang om ugen, ifølge Boligejernes Videnscenter. Så tab ikke modet, jeg har nemlig testet og kommet frem til mine personlige favorit-hacks når det gælder rengøring af de tarvelige områder i toilet og bad. 

Har du nogensinde undret dig over hvad dine standard rengøringsmidler egentligt består af og hvorfor vi bruger dem uden videre?

For det har jeg, og jeg har fundet frem til dette:

Bikarbonat, også kaldet natron, er enhver husstands hemmelige våben.. 

Natron renser bedre end de fleste universale rengøringsmidler du kan få i dit lokale supermarked. Med natron får du bugt med kalk og genstridigt fedt og samtidig indeholder det ingen giftige kemikalier og ukendte tilsætningsstoffer. 

Du kan altså på ingen tid komme igang med rengøring og have god samvittighed, til ingen penge.

Idag vil jeg dele første #tirsdagstip i en række af idéer til hvordan rengøring med natron kan være løsningen for dig, der gerne vil spare penge med omtanke for miljøet. 

Personligt har mit eget badeværelse taget godt imod de nye rengøringskoncepter, og jeg kommer nok aldrig til at købe skurrecreme eller afkalkningsprodukter igen. 

Rengøring af dit badeværelse med natron

OBS! Vær i alle tilfælde opmærksom på at natron har en svag skurrende effekt og skal derfor kun bruges til grund-rengøring ind i mellem. Har man meget sarte overfladebehandlede fliser, håndvask eller lignende bør du teste rengøring med natron på et ikke-synligt område, før du går i krig med resten af dit badeværelse. 

Rengøring af fliser

 1. Find natron, skrubbe svamp (almindelig, IKKE af stål) og en tør klud frem. 
 2. Drys natron på den fugtige svamp og skrub så på fliser, keramik eller andre hårde overflader.
 3. Lad det sidde i ca. 10 minutter.
 4. Skyl område du har renset.
 5. Tør efter med den tørre klud for at opnå en glansende, ensartet overflade. 

OBS! Kæmper du med genstridigt skidt, snavs eller kalk? 

Så bland lige dele natron, groft salt og citronsaft eller eddike. Skrub med en svamp og lad det sidde i en halv times tid. Gentag herefter trin 3 og 4. Tadaaaaaa! Så er der rene fliser. 

Afkalkning af håndvask, toilet og bad

 1. Find skrubbesvamp (igen IKKE af stål), evt. tandbørste, eddike eller citrusfrugt/saft, natron og en tør klud frem.
 2. Hæld en smule almindelig eddike eller citrussaft på de særligt til-kalkede områder. 
 3. Drys herefter natron udover steder som er kalkede/gule. 
 4. Lad det sidde i ca. 30-45 minutter.
 5. Skrub herefter med svamp eller tandbørste for at komme ind i alle hjørner.
 6. Skyl det område du har renset.
 7. Tør efter med den tørre klud for at opnå en glansende, ensartet overflade. 

 

Jeg håber at du bliver ligeså glad for rengøring med natron som jeg. Jeg kan varmt anbefale det til alle og kun sige at min egen mor og mormor allerede har taget det til sig. 

Følg med i næste uge hvor jeg åbner op for flere tips med natron. Næste uges tip vil egne sig til sommerens hede tid, vi går i møde. 

Hvis du sidder inde med et trick eller en kommentar som du gerne vil dele med os, så tag os på instagram med hashtagget #tirsdagstip eller smid blot en kommentar nedenfor. Giver du et tip, modtager du en rabatkode med 10% på din næste rengøring, der kan bookes gennem www.hilfr.dk

På gensyn så længe!

Lad os nu nyde solen der endelig viser sig i det danske land. 

Olivia

Efterlad din kommentar


Notice: Undefined variable: commenttitle in /var/www/hilfr_biir/data/www/blog.hilfr.dk/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 138