En måde at reducere antallet af købte rengøringsmidler med kemikalier, er ved at gøre rent med naturlige produkter du allerede har. Folk har gennem mange år gjort rent med eddike, natron og citroner (eller citronsaft) og disse naturlige rengøringsmidler er i de fleste tilfælde de mest effektive og sikre rengøringsmidler. Hvis du gør rent med disse naturlige midler sparer du både penge og kemikalier. Du kan med eddike, natron og citron rengøre næsten hele hjemmet og fjerne selv de mest håbløse pletter.

Disse tips og råd bliver i højere grad brugt af professionelle rengøringshjælpere, da de er bevist at være effektive og virker. Dette er en komplet guide til hvordan du gør hele dit hjem rent med eddike, natron og citron som rengøringsmidler.

rengøringsmidler

Her-er-de-3-mest-naturlige-og-effektive-rengøringsmidler

Hvis du ønsker hjælp til rengøring i dit hjem, så tryk her www.hilfr.dk – På Hilfr.dk kan du hurtigt og nemt booke rengøringshjælp til enhver slags rengøring.

Rengøring med eddike i køkkenet 

Rengør din kaffemaskine: Kør maskinen igennem med halv vand og halv eddike. Midtvejs gennem processen, sluk maskinen og lad opløsningen stå i en time. Derefter kan du færdiggøre processen.

Rens et stoppet afløb: Hæld en halv kop eddike med en halv kop natron ned i afløbet. Skyl derefter med vand.

Rens din mikroovn: Sæt en skål med en kop eddike og en kop vand ind i mikroovnen. Sæt den i gang på det højeste niveau i 10 minutter. Derefter er det nemt at tørre de beskidte flader rene.

Få glas til at skinne: Hæld en kop eddike ned i bunden af din opvaskemaskine før du starter den. Når den er færdig med at køre programmet, er dine glas helt pletfrie.

 

Rengøring med eddike på badeværelset

Fjern mineral rester fra brusehovedet: Læg en kop eddike i en plasticpose og bind posen rundt om brusehovedet. Lad posen sidde hen over natten og rens brusehovedet med vand efter.

Undgå mug i brusekabinen: Spray eddike på væggene og badeforhænget.

  

Rengøring med eddike i hjemmet

Gør glas rent: Bland en spiseske eddike i en halv flaske vand. Spray denne opløsning på glas flader og tør efter.

Fjern mug fra vægge: Spray eddike direkte på væggene, hvor der er mugpletter og lad det sidde i 15 minutter. Rens derefter og lad det tørre.

Fjern pletter fra tæpper: Spray pletten med en blanding af halv eddike og halv vand og lad det sidde i to minutter. Tør efter med et håndklæde.

 

Rengøring med natron

Natron må siges at være lidt af et vidundermiddel – især når det bruges som rengøringsmiddel. Natron er meget absorberende og er derfor i stand til, at fjerne selv de værste pletter. Derudover er natron fuldstændig ugiftigt og modsat eddike, lugter det ikke. Brug natron til disse rengøringsopgaver:

Rengøring med natron i køkkenet

Fjern pletter fra kaffekrus: Fyld dine plettede krus med 1 del natron og 2 dele vand og lad det sidde hen over natten. Skrub og rens dagen efter.

Fjern lugt fra skraldespanden: Rens din skraldespand med natron og vand for at fjerne lugten. Lad det sidde hen over natten hvis nødvendigt.

Fjern brændt mad fra gryder og pander: Fordel natron hen over de brændte områder og hæld noget varmt vand hen over og lad det sidde natten over. Skrub det væk dagen efter.

Poler sølvtøj: Lav en opløsning af 2 dele natron og 1 del vand og rens sølvtøjet med det og en ren klud. Rens derefter med vand.

Rens spildte elementer i ovnen: Skrub det nederste af ovnen med en stålsvamp og natron. (Noter: hvis du har en selv-rensende ovn, så IKKE brug denne metode).

 

Rengøring med natron på badeværelset

Rens og rengør hårbørster og kamme: Gennemblød børster og kamme i en opløsning af natron og vand

 

Rengøring med natron i hjemmet

Fjern lugt fra polstrede møbler: Fordel natron på møblerne og derefter støvsug dem.

Fjern tegnmærker fra væggene: Hvis dine børn vælger at bruge væggen derhjemme som papir eller lærred, så fordel en opløsning af lige dele vand og natron på området, lad det tørre og derefter tør det væk. (Noter: denne metode virker bedst på hvide vægge; farvede vægge kan miste deres farve).

 

Rengøring med citron

Har du ekstra citroner eller en flaske citronsaft, som du sjældent bruger? Der er en grund til at mange rengøringsmidler indeholder citrus: ifølge DIY Network har citroner en naturlig desinfektion og pletfjerner grundet deres høje syreindhold. Derudover efterlader citronerne en behagelig duft i hjemmet. Brug citron eller citronsaft som rengøringsmidler til disse rengøringsopgaver.

Rengøring med citron i køkkenet

Fjern pletter fra madopbevarings-bokse (tupperware mm.) Klem saften ud af en citron ned i boksene og tilsæt lidt natron. Skrub pletterne med opløsningen. Lad det sidde natten over hvis nødvendigt og skyl derefter.

Rengør din mikroovn: Skær en skive citron, læg den i en skål med vand i ovnen og lad mikroovnen være tændt i 45 sekunder. Dette skulle gøre det nemmere at fjerne pletter og lugt. 

Hold dit køleskab duftende: Hvis du vil have dit køleskab til at dufte, så læg en skive citron ind i køleskabet.

Rengøring med citron i hjemmet

Rens glas: Bland 4 spiseskeer citron saft med en halv liter vand. Spray på glasset og gør glasset rent.

Dette var bare et udpluk af ideer og råd til hvordan rengøring med eddike, natron og citron kan gøre din hverdag lidt nemmere og samtidig skåne dig for giftige kemikalier. Vi håber at denne guide var til hjælp og at dit hjem skinner lidt mere efter at have brugt disse rengøringsmidler. Hvis du har nogle spørgsmål så endelig skriv dem og så vil vi besvare dem hurtigst muligt.

Hvis du ønsker hjælp til rengøring i dit hjem, så tryk her www.hilfr.dk – På Hilfr.dk kan du hurtigt og nemt booke rengøringshjælp til enhver slags rengøring.

Læs også vores bedste rengøringsråd fra læserne og 3 bedste rengøringstips der virker

Efterlad din kommentar


Notice: Undefined variable: commenttitle in /var/www/hilfr_biir/data/www/blog.hilfr.dk/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 138