Jeg har kastet mig ud i et nyt start-up eventyr. Virksomheden, som jeg har startet sammen med en flok skarpe gutter, hedder Hilfr og er en online markedsplads for rengøring. Mange forbinder platformsøkonomi med lave priser og dårlige vilkår for udbyderen af servicen. De etablerede spillere – Uber og Airbnb – gør ikke meget for at rette op på det image.

Euroman har også talt med Esben om Hilfr, hvilket du kan læse ved at klikke her

esben-bjerre-om-at-være-med-til-at-starte-hilfr

Siden Uber kom drønende ind i Danmark med deres version af platformsøkonomi fik de lov til at sætte standarden for, hvad mange af os tænker om den slags firmaer, hvor folk kan tilbyde deres arbejdskraft direkte til os forbrugere. Underbetalt, ingen rettigheder og en dårlig undskyldning for at købe sort arbejde. Omvendt vil rigtig mange gerne have de muligheder den slags firmaer også tilbyder. Fleksibilitet og frihed.

Derfor har vores eneste mål været at lave en tjeneste som kombinerer de fantastiske ting fra platformsøkonomien uden samtidig at ville smadre alt der var før. Hilfr’s ambition er at bringe platformsøkonomien ind i en ny tidsalder, hvor anstændige arbejdsvilkår går hånd-i-hånd med god service og fair priser. Helt lavpraktisk betyder det, at Hilfr som den første platform i verden introducerer et såkaldt ’velfærdstillæg’, som går ubeskåret til den person, der udfører rengøringen.

Læs også Avisen.dk’s artikel om Hilfr og de ideer der ligger bag, ved at klikke her

Leder du efter rengøring, kan du lave en aftale med en Hilfr. Og jo, det er sikkert dyrere end ”sort” arbejde. Men omvendt får du renere samvittighed og med stor sandsynlighed renere gulve. Når du booker rengøring gennem os, kan du læse andre brugeres anmeldelser af den pågældende Hilfr, rengøringen er ”hvid” og du giver samtidig folk en løn, som de kan leve af.

Vi omfavner ikke fremtidens muligheder igennem forbud. Platformsøkonomien er kommet for at blive, men den skal ikke bane vejen for ”working poor” og spænde ben for de principper, som den Danske Model bygger på. Jeg er hamrende glad for at være med i Hilfr, da det er den slags start-ups, som skubber det danske samfund i den rigtige retning.

Så uanset om du har et svinet hjem eller mener du kan gøre rent, så det skinner, så lur lige på vores side www.hilfr.dk, hvor du kan oprette en bruger, læse mere om vores vision eller booke en rengøring.

Læs også Ekstra Bladet’s artikel om vores koncept ved at klikke her

 

 

Efterlad din kommentar


Notice: Undefined variable: commenttitle in /var/www/hilfr_biir/data/www/blog.hilfr.dk/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 138