Rengøring af emhætte behøver ikke være så kompliceret. Emhætten bliver ofte overset, når der skal gøres rent, selvom den er en af de mest beskidte elementer i hjemmet. Men når det er tydeligt, at der er ophobet fedt og snask i emhættens filter og på emhættens overflader, så er det på tide, at den skal gøres rent. Her giver vi dig en nem og effektiv ’how-to’ guide til rengøring af emhætte.

rengøring af emhætte

5-bedste-råd-til-rengøring-af-emhætte

Sørg for, at emhætten er slukket og ikke varm. Tag filtret af og andre elementer der kan fjernes. Kig i din manual for emhætten, for at se instruktionerne for hvordan disse elementer tages af. Hvis ikke du har manualen kan du finde det på internettet ved at søge på produktnavn og -type.

Du skal nu rengøre filtret. Hvis du har et papir/pap filter kan det tages af og erstattet med et nyt filter, som du kan købe i supermarkedet og tilskære det din emhætte. Hvis du har et kulfilter (ofte et sort filter) bør du også erstatte dette med et nyt. De kan også fås i supermarkedet og koster ikke meget. Hvis du har et metal filter, skal dette gøres rent og behøver derfor ikke at blive erstattet.

 

Hvis du ønsker hjælp til rengøring af emhætte, så tryk her www.hilfr.dk – På Hilfr.dk kan du hurtigt og nemt booke rengøringshjælp til enhver slags rengøring.

 

Fjern metal filtret. Læg det i en håndvask fyldt med varmt sæbevand blandet med en kop eddike, da dette hjælper med at fjerne alle fedtrester. For et flot resultat, bør filtret ligge i vandopløsningen over natten. Derefter kan du skrubbe filtret med en svamp. Vær opmærksom på, at noget af farven fra filtret kan blive ændret, men dette ses dog ikke når filtret er monteret igen. 

Rengøring af emhætte. De fleste moderne emhætter er lavet af rustfrit stål eller glas. For glas kan man bruge almindelig glasrens, men man kan også lave en halv/halv opløsning af varm vand og eddike, som også effektivt fjerner gammelt fedt og støv – også fra en stål emhætte. Husk at anvende en blød svamp eller mikrofiber klud. Tip: til rengøring af emhætte kan du også bruge en gammel tandbørste til at komme ind i de små steder og gøre rent.

Hvordan holder du emhætten ren? Det kommer nok ikke som en overraskelse, men nøglen til at holde emhætten ren, er ved at rengøre den regelmæssigt. Hvis man husker lige at køre en våd sæbeklud hen over emhætten en gang om ugen, vil der ikke ophobe sig skidt og fedt, og så skal man huske at tørre den efter, så der ikke kommer vandmærker. Rengør filtret en gang om måneden for at undgå ophobning af gammel fedt.

Rengøring af emhætte er ikke en fest, men desværre noget der bør gøres, da en beskidt emhætte ikke er funktionel. Vi håber at disse enkle trin til rengøring af emhætte er brugbare!

rengøring af emhætte

Læs også vores 5 absolut bedste rengøringstips med natron og eddike og 5 rengøringstips der ikke indeholder giftige kemikalier

Hvis du ønsker hjælp til rengøring af emhætte, så tryk her www.hilfr.dk – På Hilfr.dk kan du hurtigt og nemt booke rengøringshjælp til enhver slags rengøring.

 

Efterlad din kommentar


Notice: Undefined variable: commenttitle in /var/www/hilfr_biir/data/www/blog.hilfr.dk/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 138