Dit hjem er dit slot og bør være dit fristed fra alt stress og jag som nogle gange kan præge hverdagen. Men desværre sker det ofte at vi tager emotionelle hovedpiner med hjem, hvilket skaber ubalance i hjemmet og i sindet. Derfor bør du overveje disse 4 gode tricks til at gøre dit hjem til dit fristed og ‘comfort zone’ og samtidig holde stressen væk.

hjem stressfrit

Planter
Planter giver dit hjem et tydeligt visuelt boost. Men vidste du, at når man har planter stående rundt omkring i hjemmet, så har det mange fordele for vores helbred? Planter er med til at skabe en sund cirkulation af ilt og mere overraskende, så viser studier at planter i hjemmet forbedrer og forstærker din hukommelse og koncentration. Og et klart sind reducerer stress, hvilket derved forebygger uønskede negative tanker der udvikler sig til store hovedpiner. Et grønnere hjem er en nem måde at få dit hjem til både at se flottere ud samt gøre det mere roligt og uforstyrreligt.

Gør meditation til en vane
Meditation behøver ikke tage lang tid. Tag den tid det kræver for dig, at opnå et roligt og afklaret sind. For nogle mennesker kan dette tage 30 minutter og for andre kan det tage 15 minutter. Og hvis din dagligdag er travl med en masse du skal nå, så er det intet problem, da selv 5 minutters meditation kan gøre en stor forskel. Studier viser at meditation kan være med til at skubbe stress og angst væk fra din hverdag. Mindfulness, som betyder at man fokuserer på det nuværende øjeblik i stedet for at tænke på en masse andre distraherende tanker, kan opnås gennem meditation. At etablere dit hjem som et sted med reduceret stress og rolighed kan begrænse uproduktive bekymringer. Et klart sind skaber et klart hjem og et klart hjem skaber et klart sind.

Aromaterapi
Din lugtesans er et vigtigt element når det kommer til at rydde dit sind for bekymringer og negative tanker. Anvendelse af æteriske olier samt duftlys (som er både billige og fantastisk dekoration) rundt omkring i hjemmet er en simpel og hurtig måde at skabe et behageligt hjemmemiljø. Studier viser at aromaterapi kan hjælpe med at reducere angst, depression samt soveproblemer. Derudover kan aromaterapi med æteriske olier endda være med til at fremme helbredsfordele såsom reducering af smerter og demens symptomer.

Oprydning og orden
Studier har vist at rod påvirker din hjernes evne til at koncentrere og bearbejde information, hvilket er en direkte linje til stress. Når dit hjem er overløbet af rod og uorden, så bliver din hjerne nød til at arbejde mere fokuseret for at bearbejde og skabe orden ud fra hvad den ser, hvilket optager vigtig hjerneaktivitet, som ellers kunne være anvendt mere fordelagtigt på andre områder. Oprydning behøver ikke tage lang tid og det kan bringe yderst tilfredsstillende klarhed og orden i dit hjem. Vi anbefaler at man udarbejder et oprydningsskema eller process, som kan fastholdes på regelmæssig basis. Uanset hvor meget tid du skal investere i dette, så er det uden tvivl altid værd at reducere dit stress niveau.

Hilfr.dk har vi over 400 dygtige Hilfrs (rengøringshjælpere) som står klar til at hjælpe dig med rengøring og oprydning derhjemme, så du kan bruge tiden på noget sjovere og mindre stressende.

Læs også vores 6 gode grunde til hvorfor du skal booke en rengøringshjælper i 2018 og Håndværkerfradrag for rengøring

Efterlad din kommentar


Notice: Undefined variable: commenttitle in /var/www/hilfr_biir/data/www/blog.hilfr.dk/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 138